Kabler fra KabelX.dk

Component kabel

Et RGB kabel er egentlig blot et ganske almindelig videokabel, som dog bare er blevet splittet i tre dele. Dette kabel er et analogt kabel, og bliver derfor oftest brugt på ældre fjernsyn, som ikke har HDMI-indgange, eller lign. nyere indgange.
- Læs mere i bunden.

 

Mere information om Component kabel

De tre dele som et RGB kabel er delt op i, har tre forskellige farver; Grøn, blå og rød. De tre stik som kablet er splittet op i, har hver deres egen funktion, og farverne på de tre, hjælper altså til, at man ved hvilken farve, der sørger for hvad.

Det gode ved at kablet er splittet i tre mindre stik, er at disse tre mindre stik, kører uafhængigt af hinanden. Selvom der måske er lidt problemer med et af stikkene, vil de to andre, sagtens kunne køre upåklageligt. Selvfølgelig er det ikke optimalt, at køre med et kabel, hvor 1/3 af det ikke virker, men det er bestemt bedre end ingenting. Med de lave priser vi har hos KabelX, kan det dog ikke betale sig at vente ret lang tid med at bestille et nyt.

Selvom component kablet så småt er ved at blive udfaset, pga. det analoge signal, bliver det altså stadig brugt i vid udstrækning. Selvom vi bliver mere og mere vant til at få vores film og TV-serier leveret gennem streaming eller BluRay, bruger rigtigt mange stadig deres gode gamle DVD-afspiller. Netop DVD-afspillere bruger et component kabel til at sende signalet fra selve afspilleren, og op på fjernsynet.

Der findes flere forskellige løsninger, når du skal have sendt signalet fra din DVD-afspiller op til fjernsynet, men her er et component kabel altså det bedste valg. Dette kabel er nemlig det bedste kabel til, at klare det analoge signal. Har du en BluRay afspiller, eller en nyere spillemaskine, vil et HDMI-kabel være at foretrække.

Ikke alene er et component kabel godt, i forhold til de udsving der måtte være (der er godt som ingen, hvis du vælger et fra vores sortiment) - Det er også meget bedre, end de andre muligheder du kan bruge, pga. selve farverne og billedet, der vil blive vist. Farvekoderne RGB bliver overført i rigtig god kvalitet, hvis du vælger at købe et signal af god kvalitet. Modsat digitale kabler kan du lettere se forskel i kvalitet, når du kigger på et signal der er skabt med et billigt kabel vs. et dyrt kabel. På digitale signaler er det enten/eller, om signalet virker - På analoge signaler er der lidt flere ting, der spiller ind.

Det mest populære alternativ til et component kabel er scart-stikket. Dette stik er dog på ingen måde at foretrække, og sælges også i langt færre antal, end det populære component kabel. Grunden til at scart-stikket ikke er det bedste valg, er fordi det ikke har mulighed for at overføre HD-kvalitet (som et component kabel) altså har. Vær opmærksom på, at blot fordi et component kabel har mulighed for at overføre HD-signal, er det ikke sikkert, at den kan “få lov” til at gøre - En DVD-film vil fx aldrig kunne blive afspillet i HD-kvalitet.