Kabler fra KabelX.dk

Optisk kabel

Her på siden ser du vores udvalg at optiske kabler. Et optisk kabel er en type digital kabel, som bl.a. kan overføre lyd i super god kvalitet - På grund af at kablet netop er digitalt, vil det ikke miste signal, uanset hvor lang du vil trække det, eller hvor mange kabler der bliver brugt i den samlede installation.

Læs mere om optiske kabler i bunden.

Mere information om Optisk kabel

Et optisk kabel bliver brugt til at forbinde flere forskellige lyd/audio enheder. På den måde kan du samle flere enheder sammen, og stadigvæk udnytte hver deres potentiale det ypperste.

Vores optiske kabler er digitale kabler, hvilket vil give dig den fordel, at du ikke vil opleve nogen udsvingninger i kvaliteten eller lydsignalet. Alle vores kabler er af bedste kvalitet, og du vil kunne bruge dem i rigtig lang tid, før de begynder at slå fra.

Denne type kabel (modsat rigtigt mange andre lyd- og audio kabler) mister næsten ingen signalstyrke, på grund af det digitale signal. Hvis du vælger et optisk kabel, vil du altså også opnå en meget højere og bedre lydkvalitet - Hvad enten de skal bruges til musikanlægget, fjernsynet eller noget helt tredje.

En af de ting som et optisk kabel meget ofte bliver brugt til, er når du skal have tilsluttet din BluRay-afspiller, DVD-afspiller eller anden medieenhed til et surround-anlæg, eller andre højtalere til TV’et.

En super fed ting ved det optiske kabel er, at det kan overføre Dolby Digital 5.1, som er det signal, de fleste surround-anlæg benytter sig af. Du skal dog være opmærksom på, at du skal have fat i et andet kabel, hvis du har brug for at overføre lyd i Dolby Digital Plus, DTS HD Audio eller True HD-kvalitet.

Hvis du allerede benytter dig af et HDMI-kabel mellem din medieenhed, DVD-afspiller, BluRay-afspiller eller lign., har du ikke brug for et optisk kabel til at overføre lyden med. HDMI-kablet er et forholdvis nyt kabel, og samtidig oftest at foretrække. Kan du vælge denne type kabel, så vil det næsten altid være den bedste mulighed - Hvis du er i tvivl om hvilket kabel du skal bruge, er du selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.