Kabler fra KabelX.dk

Firewire og USB kabel

På denne side kan du se en samling over alle vores firewire og USB kabler. Fælles for disse to typer af kabler er, at de begge (oftest) bruges til dataoverførsel. USB-kablet er nok et af de mest kendte kabler af dem alle, da vi bruger den i så mange forskellige henseender. Når du skal lade din mobil op, skal du bruge et USB kabel, når du skal ligge nyt musik på din iPod, skal du bruge et USB kabel, når du skal smide filer over på dit memorystick, skal du bruge et USB kabel.

Mere information om Firewire og USB kabel

Når vi snakker hastighed, så er der meget forskell på om din computer (eller anden enhed) understørrer USB 2.0 eller 3.0. Hvis du har USB 3.0 porte i din computer kan du få hastigheder helt op til 5Gb/s, derved er USB 3.0 klart den hurtigste port på markedet i skrivende stund. 
Det man så skal huske, er at man skal købe USB 3.0 kabler for at få den fulde effekt af 2 enheder med USB 3.0 porte sammensat. Sætter du et USB 2.0 kabel i mellem enheder der yder 3.0 - Så bliver hastigheden automatisk mindre af det "ringere" kabel. 

Tager man et kig på de forskellige typer af USB kabler, findes der efterhånden nogle stykker; Det almindelige USB, Mini USB, Micro USB. De mindre størrelser på USB kablet bruges ofte på mindre enheder, som smartphone’s, tablets og mindre medieenheder, på grund af den simple årsag, at det fylder mindre.

Virksomheden der står bag udviklingen af firewire-kablet, kender du garanteret. Du har sikkert også på et eller andet tidspunkt haft et produkt fra dem - Måske en iPod, iPhone eller MacBook.. Ja, det er rent faktisk Apple, der står bag dette kabel. Heldigvis er det ikke kun Apple, der producerer kablet, da deres priser er meget høje. Her ved KabelX kan du få et kabel i samme kvalitet, som Apple’s, men ikke betale en brøkdel af den pris, som deres produkter ellers koster.

Desværre er det de færreste produkter, der endnu bruger firewire-kabel. Det er svært at sige, om dette vil ændre sig, da rigtigt mange folk nu er blevet vant til det klassiske USB kabel, og føler sig tryg ved dette. Skal vi skifte over til en hel ny standard, kan det tage rigtig lang tid, og ikke mindst koste en del penge, hvis alle vores apparater skal udskiftes.

Selvom du måske er ret sikker på, hvilket USB kabel du mangler, så tjek lige en ekstra gang at det ikke er et Mini USB, eller Micro USB som du rent faktisk skal bruge - Rigtigt mange kameraer, printere og scannere benytter sig netop af Mini USB.