Kabler fra KabelX.dk

Billedekabler

Her finder du en oversigt over vores udvalg af forskellige billede kabler, i bunden af siden kan du læse kort om de forskellige kabel typer.

Mere information om Billedekabler

Indenfor billede kabler findes der mange forskellige tilslutningsmuligheder. Vores udvalg er selvfølgelig udfra efterspørgslen på markedet. Herunder har vi lavet en kort beskrivelse af de forskellige billede kabler du ser i oversigten ovenover.

Om HDMI Kabler. 

HDMI, kort for High Definition Multimedia Interface udkom i 2003. HDMI Kabler overfører signalet digitalt mellem for eksempel en PS3, bluray afspiller, dvd afspiller eller anden enhed med HDMI til dit fjernsyn.
HDMI kablerne er under udvikling konstant og kablerne fra Sinox HDPremium understøtter i skrivende stund op til 4x 1080P.
HDMI kabler overfører både Billede og lyd såfremt begge enheder understøtter dette.
Læs mere om HDMI kabler her.

Om Antenne Kabler.

Antenne kabler kender vi alle. De bruges til at forbinde enten dit Yousee eller stofa kabel-tv til dit fjernsyn, eller din antenne på loftet med fjernsynet.
Antenne kabler er et sted hvor kvalitet er vigtigt. Dit signal bliver hurtigt ringe ved Kina kabler eller dårligt samlede kabler.
Derfor er det vigtigt at du enten køber kvalitets kabler, alternativt findes der gode guides på youtube til at samle antenne kabler såfremt du ikke er 100 meter mester i det og stadig selv ønsker at samle et.
Du kan finde vores antenne kabler lige her.

Om DVI Kabler

DVI Kabler står får Digital Visual Interface og udkom omkring 1999. Signalet overføres Digitalt som navnet antyder.
DVI kabler bruges typisk mellem en computer og skærmen hertil. Kan dog også bruges mellem andre enheder. Fx mellem en DVD afspiller og en fladskærm.
Signalet overføres ukomprimeret og giver derfor høj billedekvalitet.
DVI kablerne overfører kun billedet, hvorfor lyd skal overføres ved siden af ved hjælp af et phono eller optisk lyd kabel.
Har begge dine enheder HDMI indgange kan det anbefales at bruge et HDMI kabel i stedet da det overfører både lyd og billede.
Se vores DVI kabler her.

Om VGA Kabler.

De velkendte VGA kabler bruges til at forbinde en computer og skærm. VGA kabler overfører signalet analogt.
VGA står for Video Graphics Array.
Oprindeligt kunne VGA kabler kun kører 640x480 opløsninger men udviklingen har også fuldt med dette kabel. I dag kan du får du en god billede oplevelse med VGA kabler.
Se udvalget af VGA kabler her.

Om Component Kabler.

Component kabel er et video kabel der overfører signalet analogt. Component kabler anses for at være den bedste måde at overfører sit video signal såfremt man ikke har nyere tilslutnings muligheder.
Ved at dele farverne op i RGB, Rød - Grøn - Blå, i 3 tykke ledere der er afskærmet og isoleret overføres farverne hver for sig i høj kvalitet. Efterfølgende samles de så i den enhed der skal vise video signalet.
Du finder vores udvalg af Component kabler her.

Om DVI til HDMI Kabler.

DVI til HDMI kabel bruges som oftest til at forbinde en computer med DVI udgang med et fjernsyn med HDMI indgang. Kablet overfører signalet digitalt direkte mellem enhederne, med andre ord omformes signalet ikke og du vil ikke opleve tab af signal kvalitet. 
Vi har alle prisklasser - både til dig der bare skal bruge et billigt et, men også til dig der skal have et High-end kabel for sikre dig det bedste billede.
Du finder DVI til HDMI kabel her. 

Om YouSee Ready Kabler.

Et YouSee Ready og Stofa approved produkt er din sikkerhed for at varen er kompatibel med kabel-tv fra YouSee eller Stofa. Produkterne er testet til en hvis standard der kræves for at kunne godkendes. 
Det er YouSee og Stofa selv der har sat kravene for hvornår en producent må skrive på sine produkter at de er YouSee Ready og Stofa Approved. 
Så har du YouSee eller Stofa kabel-tv, så kan du trygt købe produkterne i her.

Om Composite Kabler.

Et Composite kabel bruges typisk til at forbinde ældre spillekonsoller såsom PlayStation2 eller ældre DVD-afspiller med et fjernsyn.
Composite kabler overfører signalet analogt og uden lyd.
Dog findes der composite kabler med 3x RCA stik, hvoraf 2 af dem er til lyd. Typisk vil du se farverne hvid, rød og gul. Hvor hvid og rød er til lyden og den gule er composite. Composite kabler kan både være compostite til composite eller composite til scart.
Se mere om Composite kabler her. 

Om S-Video kabler.

Et S-Video kabel overfører signalet analogt, men opdelt i luminans og chrominans hvilket giver et bedre billede i form af bedre skarphed og kontrast i forhold til composite. 
Man ser typisk kablet brugt mellem en dvd-afspiller eller projektor af ældre dato.
Når der bruges S-Video kabel, skal man huske at det er rent billede der bliver overført. Du skal derfor have din lyd overført ved siden af ved hjælp af f.eks. phono eller optisk kabel.
Se vores udvalg af S-Video kabler her. 

Om Switchboxe.

Når man taler om en Switchbox, så menes der en box hvortil man tilslutter flere enheder. Boxen har så kun én udgang man typisk forbinder med et fjernsyn der har få indgange.
Et eksempel kunne være at man via HDMI kabel forbinder sin PlayStation 3, sin computer og tv boksen fra TDC, energimidt eller YouSee. Derefter forbinder man Switchboxen med fjernsynet. Switchboxen's funktion er så at kunne skifte mellem aktive enheder, herunder PS3, computer & tv-boks - derved kan du have flere enheder tilsluttet samme fjernsyn uden at skulle skifte kabel imellem enhederne. 
Switchboxe findes med alverdens muligheder. Vores udvalg er primært bestående af HDMI, DVI og Scart  - Du kan se udvalget her. 

Om Scart Kabler.

Det klassiske Scart kabel har mange år på bagen, hele 40år+. I dag er scart stærkt uddøende. Det skyldes at Scart's storebror HDMI har taget over og leverer et langt bedre billede og knivskarp lyd. Færre og færre enheder bliver i dag leveret med Scart som tilslutnings mulighed.
Når det så er sagt, så kan der være forskellige årsager til at have behov for at tilslutte en enhed via et Scart kabel.
Hvis du ligger inde med en masse gamle video bånd og en lækker gammel VHS-afspiller vil du typisk skulle slutte dem sammen med et Scart kabel.
Du kan se vores udvalg af Scart kabel her. 

Diverse stik og adaptere

I denne kategori har vi samlet alle stik og adapter der har noget med billede kabler at gøre. Det være sig alt lige fra f-stik til antennekabler, til antenne splitter, til HDMI koblinger.
Vi har også smidt alle antennestik, samlefiltre og linieforstærkere i denne kategori.
Se det hele lige her.